De lijst met bezienswaardigheden, die overvol zijn en beter vermeden kunnen worden


Hieronder de lijst met bezienswaardigheden, die overvol zijn met toeristen en beter vermeden kunnen worden:

  • Gibraltar

Een klein beetje van de UK in Spanje is inderdaad een zeldzaamheid, ja. Maar er is niets te zien en als je de apen op de berg wilt zien, gaat dit gepaard tezamen met velen toeristen en overal vuilnis.

  • Mijas

Het is slechts een van de velen witte Andalusische dorpen – maar een met de meeste toeristen. Alles is hier gericht op het toerisme.

  • Nerja & Frigiliana

Nerja is slechts een andere toeristische plaats waar heel veel toeristen komen. Frigiliana is eigenlijk best knus, maar door de toegenomen aantallen toeristen is het niet meer volledig onaangetast.

  • Marbella & Puerto Banus

Het oude stadsgedeelte van Marbella is best leuk, maar het is overvol met toeristen. In Puerto Banus kun je Ferraris en luxe jachten bekijken, maar naast dat zul je verder alleen toeristen zien.

  • Benalmadena & Puerto Marina

De Puerto Marina jachthaven was erg leuk en bijzonder door haar spectaculaire architectuur. Maar het is ondertussen zo uitgeleefd dat het niet meer mooi is. En het aantal toeristen is ongelooflijk.

  • Kathedraal & Toren in Sevilla

De kathedraal in Selvilla is enorm en spectaculair, maar de rij om binnen te komen is extreem lang; minimaal 30-45 minuten wachttijd. Maar Sevilla heeft zoveel meer te bieden! Dus trek erop uit en verspil geen tijd door in de rij te gaan staan voor de kathedraal.

Leave a Reply